Αίτηση για διορισμό προσωρινής Διοίκησης στον Ε.Ε.Σ

Την αίτηση κατέθεσε η Ευαγγελία Σταύρακα, μέλος επί της σειρά ετών της διοίκησης ευρισκόμενη πάντα στον αντίποδα της απολυταρχικής διοίκησης Μαρτίνη. Η συζήτηση έχει προσδιοριστεί για την 1/10/2013.
Εξάλλου στο απυρόβλητο εξακολουθεί να παραμένει ο Ανδρέας Μαρτίνης, παρά τις σε βάρος του καταγγελίες και τις έρευνες που διεξάγονται για κακοδιαχείριση της περιουσίας του ΕΕΣ, που επί 30 και πλέον χρόνια διοικούσε ως απόλυτος μονάρχης. Αν και υπό το βάρος των καταγγελιών και της γενικής κατακραυγής για την τραγική κατάσταση στην οποία οδήγησε το κοινωφελές ίδρυμα παραιτήθηκε (2/10/2012), εξακολουθεί ακόμη από το παρασκήνιο να κινεί τα νήματα.
Ακόμη και ο άνθρωπος που τον διαδέχθηκε που ήταν δική του επιλογή, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χλαμπουτάκης, στην επιστολή παραίτησής του ομολογεί ότι οδηγήθηκε σε παραίτηση εξαιτίας μεθοδευμένης υπονόμευσης του έργου του.
Συγκεκριμένα στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει:
« Η υπονόμευση του έργου μου στο σύντομο διάστημα της προεδρίας μου από 2/1-/2012 στον ΕΕΣ και από 17/12/2012 στο ΚΙΕΝ από την πλειοψηφία του Κεντρικού Δ.Σ. του ΕΕΣ υπήρξε μεθοδευμένη, αφού με την αρνητική στάση της και την παντελή έλλειψη διάθεσης συνεργασίας, εμπόδιζε την επίλυση βασικών προβλημάτων του ΕΕΣ που συσσωρεύτηκαν κατά την διάρκεια των πολλών ετών της προηγούμενης ηγεσίας, όπως ενδεικτικά είναι:
α) Η αναθεώρηση του απαρχαιωμένου καταστατικού, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού επί σειράν ετών, που κορυφώθηκαν με επιστολή του Γενικού Γραμματέα το ΔΕΣ στον Έλληνα Πρωθυπουργό στην οποία τίθενται εν αμφιβόλω η παραμονή του ΕΕΣ στον διεθνή οργανισμό.
β) η βελτίωση των διαρκώς επιδεινούμενων σχέσεων του ΕΕΣ με τους διεθνείς οργανισμούς.
γ) η εφαρμογή ενός προγράμματος χρηστής διοίκησης και επίλυσης σημαντικών
θεμάτων, όπως είναι η εξεύρεση λύσης προς κάθε κατεύθυνση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων τόσο στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όσο και στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και η ανακίνηση του μείζονος θέματος των κληροδοτημάτων του ΕΕΣ, που λεηλατήθηκαν τεχνηέντως.
Η αμέριστη και απεριόριστη συμπαράσταση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού ΔΕΣ στο πρόσωπο και στο έργο μου, δεν εμπόδισαν την πλειοψηφία του ΚΔΣ να συνεχίσει την υπονομευτική τακτική της.
Ευελπιστώ ότι η Πολιτεία, έχουσα εμπεριστατωμένη και σαφή εικόνα για την καταστροφική πορεία του ΕΕΣ στο σχηματισμό της οποίας συνέβαλαν, ανάμεσα σε άλλα και πρόσφατες επιστολές του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, απευθυνόμενες τόσο στον Πρωθυπουργό της χώρας, όσο και στους Υπουργούς Υγείας και Εξωτερικών, θα επιληφθεί άμεσα, την ύστατη αυτή στιγμή, αποτρέποντας τον διεθνή διασυρμό της χώρας. Αναγνωρίζοντας δε, την ιστορική διαδρομή, το ανθρωπιστικό έργο και την κοινωνική προσφορά που διαδραματίζει για την χώρα μας ο ΕΕΣ, ελπίζω να πράξει τα δέοντα.»
Ποιά είναι η αντίδραση του πρωθυπουργού; Ποιός προστατεύει τον Μαρτίνη;