Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Στήριξη από το SPD επιδιώκει ο Βενιζέλος

venizelos_12Στο άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας με το SPD αλλά και την ενημέρωση για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, στοχεύει η επίσκεψη του Βενιζέλου στο Βερολίνο.
Οι μεταρρυθμίσεις και η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.
Το πρωί, στην πρώτη του συνάντηση με τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην πραγματική οικονομία, την ανεργία, την ρευστότητα στην αγορά. Ανέλυσε επίσης και το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου σε σχέση με την γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της νήσου.
Σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε το γεγονός ότι το γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με την οικονομική δύναμη της Γερμανίας. Όπως δηλώνουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σταϊνμάγερ υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο μπορεί να αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον γερμανικών εταιριών για την Ελλάδα.
Τέλος, ας σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που είχε συνάντηση με τον γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να δει κανένα κυβερνητικό στέλεχος, εκτός και αν καρποφορήσουν οι προσπάθειες για μια συνάντηση με τον εντεταλμένο της καγκελαρίου για θέματα ελληνογερμανικής συνεργασίας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επίπεδο δήμων και κοινοτήτων, τον υφυπουργό εργασίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.


DW


Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo