Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Αντισυνταγματική η αποχή των δικαστών υποστηρίζει ο Ι. Τέντες

dikastirio1Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες με έγγραφό του υποστηρίζει ότι η αποχή των δικαστών και εισαγγελέων από τα καθήκοντά τους, παραβαίνει το Σύνταγμα και τους ζητά να επανέλθουν στα καθήκοντά τους.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, αναφέρει ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί, υπό το κράτος της δικαιολογημένης πικρίας τους για τις διαφαινόμενες περαιτέρω υπέρμετρες περικοπές των αποδοχών τους, συνεχίζουν να προβαίνουν σε διακοπές συνεδριάσεων, οι οποίες στην πραγματικότητα συνιστούν μερική αποχή από το δικαιοδοτικό έργο τους». Στη συνέχεια θέτει θέμα αντισυνταγματικότητας των κινητοποιήσεων των συναδέλφων του υποστηρίζοντας τα εξής:

«Αντιδράσεις του είδους αυτού είναι ασυμβίβαστες προς τη συνταγματική θέση των δικαστικών λειτουργών, αναιρούν το ρόλο τους ως φορέων της τρίτης εξουσίας του πολιτεύματος και υπονομεύουν τα ίδια τα επιχειρήματα που προβάλλουν προς στήριξη των δικαίων αιτημάτων τους για ανάλογη με το λειτούργημά τους μισθολογική μεταχείριση. Είναι αυτονόητο ότι αναμένουν από τους φορείς των άλλων συντεταγμένων εξουσιών το σεβασμό της συνταγματικής διατάξεως που επιβάλλει την ιδιαίτερη κατά τα ανωτέρω μεταχείρισή τους. Συμψηφισμός όμως αντισυνταγματικών συμπεριφορών είναι αδιανόητος».

Γι’ αυτό το λόγο ο Ι. Τέντες καλεί «τους δικαστικούς λειτουργούς των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας να επανεξετάσουν με ψυχραιμία τη μέχρι τώρα στάση τους, να επανέλθουν στις έδρες τους και να συνεχίσουν να απονέμουν το δίκαιο χάριν της πληττόμενης από την πρωτοφανή οικονομική κρίση ελληνικής κοινωνίας, η οποία έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες σ’ αυτούς. Χρέος τους είναι τώρα, περισσότερο από ποτέ, να μοχθήσουν για την απόδοση Δικαιοσύνης, την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και την τιμώρηση των φαινομένων βίας και της γενικευμένης ανομίας που αποσαθρώνουν την οικονομία και την κοινωνία μας».

directNEWS.gr



Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo