Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Με δικαστική συνέργεια η «μαϊμού» υιοθεσία

Δικάζονται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, η συμβολαιογράφος και ο δικηγόρος σύζυγός της, που είχαν στήσει δήθεν υιοθεσία του από την ζάπλουτη υπερήλικη Πειραιώτισσα, Μαργαρίτα Μπρομοίρα ή Προμοίρα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 1999 όταν, μετά τον θάνατο της υπερήλικης, ανοίχθηκε η διαθήκη της και διαπιστώθηκε, ότι όλη της η περιουσία, περιερχόταν στον δήθεν θετό γιο της, σύζυγο της συμβολαιογράφου, η οποία, ενώ είχε κληθεί από την διαθέτιδα να συντάξει διαθήκη υπέρ του γιου της αδελφής της Γιώργου Συρίγου, συνέταξε υιοθεσία του 28χρονου τότε συζύγου της.

Μετά την οδυνηρή αυτή αποκάλυψη, οι πραγματικοί κληρονόμοι, προσέλαβαν τον γνωστό αστυνομικό ερευνητή Κώστα Σπύρου, προκειμένου να ερευνήσει την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Τα στοιχεία που συνέλλεξε ο ερευνητής, δεν άφηναν καμία αμφιβολία, ότι επρόκειτο για μια στημένη πρωτόγνωρη υπόθεση και μάλιστα με τη συνέργεια δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών.
Η «μαϊμού» υιοθεσία επικυρώθηκε μάλιστα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, με στημένη δικαστική διαδικασία, πλαστογραφίες υπογραφών και πλαστοπροσωπίες.

Με τα συντριπτικά αυτά στοιχεία, οι φυσικοί κληρονόμοι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα. Παρά το γεγονός, ότι τα στοιχεία δεν επιδέχονται ούτε την ελάχιστη αμφισβήτηση, χρειάστηκαν 7 χρόνια να φθάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.

Στο διάστημα αυτό ασκήθηκαν παντοειδείς πιέσεις και ακολουθήθηκε παρελκυστική τακτική, με συνέπεια κάποιοι να έχουν πεθάνει και πολλά αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα να παραγραφούν.

Το kentri.gr, αποκαλύπτοντας την Τρίτη 14/11 αυτή την υπόθεση, έκανε λόγο για οσμή παραδικαστικού. Η υπόθεση αυτή με το μεγάλο οικονομικό αντικείμενο δεν αναδύει απλώς οσμή, αλλά είναι μια σκαστή περίπτωση παραδικαστικού κυκλώματος.

Αν και το παραπεμπτικό βούλευμα 47991/2004, κατονομάζει τους εμπλεκόμενους δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, η «αυτοκαθαρώμενη» Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει αντιδράσει, της συντεχνιακής αλληλεγγύης ένεκεν.

Θα το επαναλάβουμε:
Οι «αρχάγγελοι» της «κάθαρσης», ενώ δεν φείδονται μεγαλόστομων διακηρύξεων του τύπου, «θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς» ή «το μαχαίρι θα φθάσει μέχρι το κόκκαλο», δεν αγγίζουν τις αστικές μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις. όπου το χρήμα ρέει άφθονο.

Η δική μας έρευνα συνεχίζεται και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σε εκείνους που βιάζονται να γράψουν τον επίλογο της κάθαρσης. Το παραδικαστικό βρίσκεται ακόμη στον πρόλογο και όχι στον επίλογο.



Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo