Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Νέα επίθεση Λούλη σε Ιγνάτιο

loulis ignatiosΕμμένει με ακόμη βαρύτερους χαρακτηρισμούς για τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο αλευροβιομήχανος και πρώην πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Κωνσταντίνος Λούλης, να δείχνει δυσφορία και οργή για τον τρόπο που η ηγεσία της τοπικής εκκλησίας χειρίστηκε τη δωρεά, στην οποία είχε προχωρήσει το 2000, ύψους 100 εκατ. δρχ.

Η κρίση στις σχέσεις Κ. Λούλη και του Μητροπολίτη Δημητριάδος, την οποία αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, φέρνοντας στη δημοσιότητα το εξώδικο με βαρύ «κατηγορώ» του βιομήχανου εναντίον του κ. Ιγνάτιου, δείχνει ότι έχει βάθος. Σε συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο «Ρομφαία» και αναδημοσιεύθηκε από τον «Ορθόδοξο Τύπο», ο επιχειρηματίας δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

«Είναι αστεία όσα επικαλείται ο Σεβασμιώτατος», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λούλης σχετικά με τη δωρεά του ποσού των 100 εκατομμυρίων δραχμών.

«Δεν μπορεί ο Σεβασμιώτατος Σπάρτης να έχει φτιάξει το ίδιο ίδρυμα έχοντας στο ξεκίνημα μόνο 50.000 δρχ. στην τσέπη. Και στο τέλος να του κόστισε 85 εκ. δραχμές... Και εμείς με 100 εκ. δραχμές στο συρτάρι να μην μπορούμε να φτιάξουμε τίποτα!» προσθέτει.

Στην ερώτηση για το «τι θα έκανε αν ήταν στη θέση του Μητροπολίτη Δημητριάδος», ο κ. Λούλης σημειώνει πως «αν ήμουν στη θέση του θα είχα την παρρησία να επιστρέψω τα χρήματα εντόκως ή έστω ένα μέρος αυτών των χρημάτων για να δοθούν στους φτωχούς…».

Το εξοχικό

Ο κ. Λούλης αναφέρεται στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Δημητριάδος με βαρείς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τον μη αξιοπρεπή και μη σοβαρό και χωρίς συνέπεια. «Στη Μητρόπολη Δημητριάδος ασκεί πιο πολύ το επάγγελμα του δεσπότη και όχι το λειτούργημα. Απολαμβάνει τα καλά αυτού του αξιώματος… Έχει ένα ωραίο εξοχικό».

«Εχει υποστεί η εικόνα της Εκκλησίας ζημιά από την συγκεκριμένη υπόθεση;», ρωτήθηκε ο κ. Λούλης, στην ίδια συνέντευξη. «Ο κόσμος έχει παγώσει, όχι από αυτή την υπόθεση, αλλά από τον τρόπο ζωής του Μητροπολίτη. Οι Βολιώτες γνωρίζουν… Αγόρασε ένα εξοχικό με ιδιωτική παραλία, σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης. Αυτά είναι που παγώνουν τον κόσμο όχι η διαφορά η δική μου με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος», σημειώνει.

Η κούρσα διαδοχής

Στον κ. Λούλη τέθηκαν από την Romfea.gr οι φήμες που τον θέλουν να επαναφέρει ο ίδιος την υπόθεση της δωρεάς, εξυπηρετώντας όσους θέλουν να βγάλουν «εκτός μάχης» τον Μητροπολίτη Δημητριάδος σε μία μελλοντική κούρσα της διαδοχής στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ο κ. Λούλης απαντά με ειρωνεία: «Στην εποχή που διανύουμε έχουμε δει πάρα πολλά, θεωρώ πολύ πιθανόν ότι μπορεί να γίνει και Αρχιεπίσκοπος, καθώς επίσης και ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης στη θέση του Μητροπολίτη Δημητριάδος γιατί είναι αξιαγάπητος…».

«Ιησουίτικος ψευδοευσεβισμός»

Σχετικά με την ουσία της υπόθεσης ο κ. Λούλης αναφέρει πως δε θεωρεί πρώτιστο την ανάκληση της δωρεάς από τη Μητρόπολη, αλλά πιστεύει πως έχει υποχρέωση να στραφεί εναντίον του Μητροπολίτη για κακοδιαχείριση.

«Μέσα στο ιερό μου είπε στις 26 Ιουνίου του 2010 πως η υπόθεση θα τακτοποιηθεί. Και δεν έκανε τίποτα παρά τις διαβεβαιώσεις. Δεν φοβάται τον Θεό;», λέει.

Και τονίζει: «Ο υποκριτικός ιησουίτικος ψευδοευσεβισμός μου είναι γνωστός και δεν γίνεται πιστευτός από εμένα… Πόσοι νομίζετε πως αγαπούν και πιστεύουν τον Σεβασμιώτατο; Αν καλέσει σε μία πλατεία όλους όσους τον αγαπούν και τον πιστεύουν το πολύ - πολύ να μαζευτεί μία παρέα για να… πάνε σε ένα ζαχαροπλαστείο! Από τη στιγμή που έγινε Μητροπολίτης όπως ο ίδιος λέει, δεν τον ενδιαφέρει η έξωθεν καλή μαρτυρία διότι όπως λέγει είναι ισόβιος».

Εισαγγελική παρέμβαση

Οσον αφορά στην εισαγγελική παρέμβαση ο κ. Λούλης πιστεύει ότι αν έχει αντιληφθεί καλά καθότι δεν την έχει διαβάσει, αυτή θα ασχοληθεί βασικά με την περίπτωση του Βρεφικού Σταθμού που το θεωρεί άσχετο με την δική του υπόθεση.

«Ολη αυτή η σύγχυση που επιχειρεί η Ι.Μ. Δημητριάδος εμπλέκοντας δύο άσχετες ιστορίες (Νηές και Αγριά), είναι κατά τη γνώμη του επιεικώς απαράδεκτη και προκλητική στην κοινή γνώμη», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο ο πρ. Διοικητής του Αγίου Όρους.

«Δεν πίστευα ποτέ πως αυτή η καλοπροαίρετη προσφορά στη Μητρόπολη να ήταν η αιτία για να υποστούμε, ως οικογένεια, μια τόσο μεγάλη σύγχυση και πικρία…» καταλήγει ο κ. Λούλης.

Οσο για το αν έχει κλονιστεί η πίστη του, επισημαίνει: «Ο δεσμός μου με την πίστη δυναμώθηκε από την υπόθεση και δεν έχει κλονιστεί. Εφόσον ο Θεός επέλεξε, μετά τον Χριστόδουλο, να έρθει ένας Μητροπολίτης με εκ διαμέτρου αντίθετους προσανατολισμούς, ο Θεός είχε το λόγο Του για να το κάνει…».

Τέλος ο κ. Λούλης μιλώντας στην Romfea.gr έκλεισε ως εξής: «Σ’ αυτή την θλιβερή υπόθεση υπάρχουν τρία απλά στοιχεία:  

- Ένας που έδωσε 100.000.000 δρχ. πριν 13 χρόνια για ένα συγκεκριμένο έργο.

- Ένας που τα πήρε

- Ένα έργο που δεν έγινε μέχρι σήμερα…. Τα πολλά λόγια είναι περιττά».

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo